tiistai 18. helmikuuta 2020

Kysymyksiä ja vastauksia

Susannen blogista löysin tälläisen ihanan haasteen, johon oli pakko tarttua. Haastepostaukset ovat minusta kivoja, kun niissä tulee vähän kuin huomaamatta kerrottua itsestään sellaisia asioita, joita ei muuten kertoisi. 


1. Millainen oli lapsuudenkotisi?
Minulla on ollut itseasiassa kaksi lapsuudenkotia. Alunperin asuin perheeni kanssa kerrostalo kolmiossa, mutta sijaisperheeseen päästyäni asuimme ihanassa omakotitalossa maalla. Siitä itselleni olikin jäänyt tunne, että maalla on hyvä ja turvallinen olla ja siksi kaipasin aina aikuisiälläkin maalle <3


2. Mitä harrastit lapsena? 
Piirtämistä, laulamista, pianon soittoa, pesäpalloa, lätkää, sählyä, jalkapalloa, käsitöitä ja lukemista. Olen aina ollut ehkä asteen verran levoton ja tekemättömyys on itselleni ihan kauhistus.


Krookus


3. Kaunein kukka?
Tämä on varmasti näistä kysymyksistä vaikein. Kauniita kukkia on niin valtavan paljon. Kärhöt, daaliat, krookukset, päärynän kukat ja kurjenmiekat ainakin ovat sellaisia, joita en voi millään laittaa kauneusjärjestykseen. 

Tätä kysymystä aloin ihan pähkäilemään ja myönnettäköön, että kesän ikävä iski ihan toden teolla vasten kasvoja. Kukkahullu, mikä kukkahullu.

4. Mikä elementti (vesi, maa, tuli, ilma) kuvastaa eniten sinua?
Ha haa, jouduin tekemään ihan testin tätä varten. En ole ikinä miettinyt tätä asiaa. Pohdin, että olen varmaan tuli tai vesi, mutta ainakin testin mukaan olen maa. Ja kun luin perusteluita, niin kyllä se varmasti paikkansa pitää. Vaikka toisaalta olen kuinka tunneihminen, niin haluan silti, että asiat ovat tasaisen rauhallisia ja haaveeni hyvin käytännönläheisiä. 

Tästä tuli jotenkin mieleeni, kun ystäväni kävi meillä kylässä ja totesi, että olen kodinhengetär. Katsoin häntä ehkä pikkuisen pitkään, sillä kotimme on nykyään aina hirveässä kaaoksessa, enkä näe itseäni milläänlailla kodinhengettärenä. Hänen selitys asiaan oli, että luon ympärilleni tietynlaista kodintuntua ja levollisuutta. 

Olin oikeasti ihan hämmentynyt, mutta ehkäpä se kuitenkin pitää paikkansa... Hmmm, muut näkevät minussa selvästi jotain, mitä itse en näe ;)


Krookus


5. Oletko optimisti vai pessimisti?
Optimisti. Puolisoni on pessimisti (väittää olevansa realisti) ja se on piirre, joka itseäni ärsyttää välillä suunnattomasti. Haluan uskoa ihmisistä hyvää ja haluan uskoa, että asiat menevät hyvin. Näen monet tilanteet aivan erilailla kuin puolisoni. Olemme ehkä vähän tasoittaneet molemmat toisiamme. Minä en ole enää ihan niin sinisilmäinen ja hän taas ei niin pessimistinen (eikun siis realistinen, anteeksi, khöh).


6. Oletko aamun- vai illanvirkku?
Aamunvirkku. Iltaisin aivoni suorastaan sammuvat, eikä niistä ole enää mitään hyötyä. Aamuisin (tai aamuöisin, kuten tänään) taas herään siihen, että pää on jo täynnä ajatuksia ja usein olen jo loppu-unen aikana alkanut käsittelemään päivän tulevia asioita ja olen täynnä intoa aloittamaan uuden päivän. Jeij!

7. Unelmamatka?
Meillä on unelmana puolisoni kanssa lähteä joskus Välimeren-risteilylle. Tämä oli alunperin hänen unelmansa, mutta nyt siitä on tullut yhteinen. Kunhan Taika vielä vähän kasvaa, niin uskon, että tämän matkan vielä toteutamme yhdessä.

8. Milloin ostit viimeksi jotain itsellesi, mitä se oli? 
Myönnän ostavani nykyään itselleni hyvinkin usein jotakin. Viimeksi ostin (tämä kyllä kuulostaa vähän naurettavalta) säilytyskoreja meikkipöydällemme. Meillä on siis Julian kanssa yhteinen meikkipöytä ja siihen hankin säilytyskoreja, jotta saamme meikit paremmin järjestykseen. 

Jos ajatellaan jotain, mikä on ihan henkilökohtaisesti vain minulle, niin sitten uusin hankinta lienee keväänvihreä laukku (oiiiiih, se on niin ihana).


Omenapuun kukinta


9. Lempikaupunkisi kotimaassa?
Olen matkustellut kotimaassakin niin vähän, etten oikein osaa tähän vastata. Jollainlailla Lappeenranta on aina jäänyt itselleni rakkaaksi paikaksi, mikä sinällään on outoa, kun olen sielä elänyt elämäni hirveimmät vuodet... Kaupunki kuitenkin on kaunis ja mukava.

10. Kolme elämäsi kauneinta asiaa?
Perhe, harrastukset ja työ. 

Haastan mukaan Sari B:n Zaza´s Petals-blogista, Maikun Mansikoita ja vahhtokarkkeja-blogista ja Virpin Kaunismäessä-blogista. Jos nämä blogit (mukaan lukien Susanne-blogi) eivät ole sinulle tuttuja, niin käy ihmeessä tutustumassa. Ihanan lämminhenkisiä blogeja, joissa vierailu saa aina aikaan hyvän fiiliksen <3


10 kommenttia:

 1. Kiva kun vastasit näihin♥ Sinulla oli ihania vastauksia, oli kiva lukea ne♥
  Mukavaa helmikuun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli tosi kiva haaste <3 Mukavaa helmikuun jatkoa myös Sinulle <3

   Poista
 2. Hip hei! Kiitos Hilu haasteesta, tähän tartun heti. Näitä on kiva lukea ja kiva kirjoittaa. Opin sustakin taas vähän jotain uutta🙂 Jäin miettimään tota kodinhengetär- juttua. Helposti ajattelee, että kodinhengetär on se, jolla koti on aina siisti ja pullat leivottuna, mutta tosiasiassa se ei takaa sitä, että kotona olisi lämmin tunnelma ja kaikilla hyvä olla. Että kyllä mun mielestä tärkeintä siellä kotona on se hyvä fiilis, vaikka olisikin villakoiria sohvan alla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana, että otat haasteen vastaan <3 Tuo on ihan totta, että kodinhengetär ei välttämättä ole se siivousintoilija. Itse olen ehkä aiemmin ajatellut sen juuri niin, mutta nyt ajatuksesi avartui :D

   Poista
 3. Kiitos, ihana Hillevi, mukavasta haasteesta<3 Tartun tähän oikein mielelläni:)
  Mahtavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että nappaat haasteen matkaan <3 Ihanaa viikkoa myös Sinulle <3

   Poista
 4. Kiitos haasteesta ja olipa kiva lukea näitä vastauksia, meilläkin haaveissa Välimeren risteily :) Miten mulla on mennyt koko tämä blogikin ohi, no nyt korjattu ja lukijaksi kirjautunut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, teillä on sama haave <3 Jaetaan sitten kokemuksia, kun saadaan haaveet toteen :) Kiva, että tulit lukijaksi <3 <3

   Poista
 5. Kiva oli lukea vastauksiasi!
  Mukavaa viikkoa sinulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ihana <3 Mukavaa uutta viikkoa myös Sinulle <3

   Poista