keskiviikko 11. joulukuuta 2019

Minun vahvuuteni

Syksy ja alkutalvi on ollut itselleni todella haasteellinen ja olen huomannut ajattelevani asioista paljon negatiivisemmin kuin aiemmin. Oman pääni sisäinen muutos on ollut ihan huomattava, enkä suoraan sanoen pidä siitä ollenkaan, enkä koe olevani oikeasti semmoinen synkistelijä. Negatiiviset ajatukset ovat kuluttaneet voimavarojani ihan hirveästi. 

Synkistely on selvästi seurausta stressistä. Tuppaan haalimaan itselleni liikaa tekemistä ja silloin käy helposti niin, etten pysty tekemään mitään ihan kunnolla, vaan rääpin hommia vähän sieltä ja täältä. Tuolloin en saa mitään tehtyä niin hyvin kuin haluaisin. 




Tänä syksynä ja talvena näin on vähän käynyt. Käyn jatkuvilla ylikierroksilla ja lepo on jäänyt todella vähälle ja tulokset eivät ole sitä, mitä itse olin ajatellut ja toivonut. Seuraus: itsensä henkistä piiskaamista, siitä johtuvaa voimavarojen turhaa kulutusta ja synkistelyä. Ja uupumus!

Sisälläni asuu perfektionisti, joka on kohdettaan, eli minua, kohtaan ihan äärimmäisen julma. En sen vuoksi koskaan pysähdy onnistumisieni äärelle, vaan keksin samantien uuden tavoitteen, joka tietysti on aina vain kunnianhimoisempi ja suurempi. Ja jos se ei onnistu, sisäinen perfektionisti hyökkää heti paikalle ja kiljuu pääni sisällä, millainen surkimus ja laiska typerys olen. 

Ei erityisen älykästä, saati mitään aikaansaavaa käytöstä omassa päässäni siis. 

Jotta itse pääsen tästä turhasta synkistelystä ja liiallisesta itseni ruoskimisesta eroon, päätin jättää koko syksyn ja alkutalven "epäonnistumiset" taakse. Niitä on täysin turhaa vatvoa. Aloitan puhtaalta pöydältä ja teen uudet suunnitelmat ja tavoitteen. Ja muistan jättää tavotteisiin pelivaraa ihan myös muuta elämää varten.




Mielestäni puhtaalta pöydältä aloittaessa paras tapa on ensimmäiseksi keskittyä siihen, missä on hyvä ja ylipäätään keskittyä positiiiviseen ajatteluun. Sen vuoksi listasin ensin omia hyviä puoliani, jotta muistaisin myös ne.

Tälläisen listan sain aikaan (monessa kohtaa mielessäni kävi, että no tässäkin voisin olla parempi jne, mutta hiljensin tuon äänen ja keskityin vain siihen, että olen niissä hyvä. Kai kaikessa aina voisi olla parempikin, eikä se tarkoita sitä, että olisi sen takia huono...)

Omat vahvuuteni

1. Idearikas
2. Avoin muutoksille
3. Innokas
4. Halukas oppimaan uutta
5. Hyvä kuuntelija ja tukija
6. Huumorintajuinen
7. Rohkea
8. Luottavainen
9. Sosiaalisuus
10. Valokuvaus
11. Kirjallinen itsensä ilmaisu
12. Kannustava
13. Eteenpäin katsoja
14. Näen muissa ne hyvät puolet ja osaan myös kertoa ne heille
15. Opin nopeasti uusia asioita
16. Avulias 
17. Arvostan pieniä eleitä ja asioita
18. Huomaavainen
19. Avarakatseinen
20. Ymmärtäväinen

Omat vahvuuteni listan jälkeen alan pohtimaan, mitkä ovat niitä kehityskohteita itsessäni ja vasta sitten alan laatimaan tavoitteita. En ehkä täysin realistisia, sillä haluan kehittyä, mutta kuitenkin semmoisia, etten polta niillä itseäni loppuun. Tavoitteena olisi kehittyä paremmaksi, saada aikaan vähän enemmän, mutta myös ehtiä nauttimaan tästä yhdestä ja ainoasta elämästä, joka minulla on. 

Seuraavassa postauksessa siis aiheena nämä kehityskohteeni!

Millaisia asioita sinun vahvuus-listassa on? 


4 kommenttia:

  1. Hyvää pohdintaa. Syksy ja alkutalvi on jo valon vähenemisen myötä haastavaa aikaa. Omat vahvuuteni ovat ehdottomasti optimistisuus, energisyys, joustavuus, kannustaminen ja positiivisuus. Jään mielenkiinnolla odottamaan sinun kehityskohteita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihania vahvuuksia <3 Ja sinusta ihan huokuu juuri nuo ominaisuudet <3 *halaus*

      Poista
  2. Oi kauhistus kun vaikea kysymys 😅 minunkin sisälläni asuu perfektionisti jolle ei riitä mikään varsinkaan nyt kun kaikki tavoitteet menee pieleen ja pitää vaan myöntää että tämä syksy meni sairaatellessa 🙄 mutta kunhan tästä päästään niin täysillä eteenpäin 🤩 nyt on myös aika hankkia uusi kalenteri ja aloittaa uusi vuosi - puhtaalta pöydältä, puhtaasta kalenterista, kyllä se tästä 😊 sulla on kyllä ulospäin niin positiivinen vaikutus ettei uskois mitä "kamppailuja" käyt itsesi kanssa, olet ihana ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi Petra, kiitos ihana <3 *iso halaus* Uusi vuosi ja uusi puhdas pöytä on kyllä ihana juttu. Sitä jotenkin lähteekin ihan uudella tsempillä asioita tekemään <3 Uskon, että kun tosiaan saat spurtin päälle, niin sitten todella lähtee vauhdilla hommat etenemään <3 <3 <3 Toivotaan, että sairastelutkin helpottaisi!

      Poista